TT Oostkamp 23/10/2010

Deze morgen na lange tijd nog es op de mtb gekropen. Afgesproken met Geert om de rit in Oostkamp te bollen.
Iets na achten ingescand en weg waren we.

Na een 10-tal minuten werden we opgehouden door de brug die twee schepen moest doorlaten. Geert al voor de tweede maal want diezelfde boten hadden hem al es doen stoppen toen hij met zijn auto naar Oostkamp reed.
Meteen kregen we een lang stuk vaart voorgeschoteld en waar ik voordien al voor vreesde kwam ook uit : mijn conditie is nul. Gelukkig begreep Geert dat en wachtte telkens mooi op mij toen we uit de slagen, velden of bossen kwamen.

Aanvankelijk waren we van plan om de 45 km te doen mr ik merkte voor mezelf op dat het iets teveel zou zijn. Even overlegd met Geert en er vrij vlug uitgekomen dat we maar de 35 km zouden rijden.

Het moet gezegd, het was een mooie tocht die we weliswaar gans de tijd in de regen hebben gereden. Heel wat bospassages, slagen of zompige weiden waar je geen meter vooruit kwam (allé, ik toch niet). Geert heeft de vorm te pakken en ik was maar wat blij in zijn wiel te kunnen blijven. De drukte viel best mee zodat we vlotjes ons ding konden doen.

Na 20 km hadden we de bevoorrading die meer dan voldoende was. Een extra keuze uit drank had voor mij wel gemogen mr das een persoonlijke opmerking. Na een korte stop terug op de fiets. Het viel me op dat we heel wat rampen over moesten vandaag. De ene liep al wat vlotter dan de andere.

Op het einde kregen we nog een serieus lastig strookske, wat voor Geert helemaal geen probleem was. Voor mij daarentegen…

Na 37 km terug bij de start aangekomen. Een vlotte bikewash zodat de vélookes terug proper waren en we konden genieten van een warme douche. Nog een lekkere boterham gegeten waar Geert onthulde enkel zijn onderlijfje te dragen. Nog een traktatie door ons beiden aan elkaar – juist é Geert 😉 – waarna we terug huiswaarts keerden. Toen wij vertrokken ging Yves Mervilde juist starten aan zijn toer.

Grtz Ricky